SKORPIONSOL

GÖRA MAT SJÄLV

Ett haleluljah-moment för en förälder som mig är just nu när ena barnet sover och andra barnet leker bra själv; och jag dricker varmt kaffe och planerar handling samt middagar framöver. Alltså. Finns. Inget. Bättre. Än. Att. Planera. Mat! (I lugn och ro) Och precis detta har jag gjort just nu! Woop!

Då vi har det lite knapert i kassan när vi båda gått loss lite väl hårt på mellandagarna bland annat, så gäller det att tänka ekonomiskt deluxe. Därför blir det att göra mycket själv denna månad!

Bland annat egen barnmat (köper annars så gärna burkar då det är enkelt och en vet att det är pålitligt gällande energi, vad bebisar tål/får äta osv) så kommer dela med mig här framöver om vad som tillverkas till lilla Ebbot.

Hemmagjord glass på frysta bär och banan då äldsta dottern älskar glass och ätit lite väl mycket kakor och annat sött senaste månaderna så blir bra med lite nyttigare ”fika” för en gångsskull ?

Puré i form av plommonpure gjort på förvällda torkade plommon (som är ett måste för Ebbas mage just nu) samt smoothies gjorda på diverse frukter/bär som får förvaras i smoothiepåsar vi fått av en vän. Allt finns ju att köpa färdigt numera och det är ju så så så enkelt, men, inte ekonomiskt varje gång, så nu blir det hemmagjort från grunden och det känns på ett vis väldigt bra att komma in i det! Kanske kan bli vana framöver också 🙂

Picklad rödlök är ett så enkelt och billigt alternativ för den som ändå vill ha något extra gott, utöver det vanliga på tex lunchmackan eller tillbehör till en middag, eller pålägg på hamburgare. Supernajs verkligen!

Nu ska frukosten plockas bort innan lillfisen vaknar! ADJÖ

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats